Alief Syahmi's FotoPage

By: Alief Syahmi Azral

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  >  >>]    [Archive]
Thursday, 27-Sep-2007 12:33 Email | Share | | Bookmark
Baby AL..Edisi: Holiday ke Langkawi..Last day

bye..bye Awana
outside d'room,gelap sbb ujan
ni gambr kt underwater..ikan apa tah...lupa
View all 6 photos...
Akhirnya mama bkesempatan gak nak update stori last day ke Langkawi..tak kisahla w/pun lambat..hmmm...apa nak citer ek,dah lama dah lupa sikit2...heheh (kes x mkn kismis..pelupa jerk)..
Last day hari ni masih lg ujan..nasib baik dah puas jugaklah jenjalan...sementara nak tunggu check-out,kitaorg g beras terbakar..tp oleh sbb ujan..berpayung masa tgk area tu..nothing interesting..sempat sambar kain batik+pelekat lagi..kat cni lebih2 murah compare kt tmpt lain..pastu ju saja2 abiskan minyak keta sewa dn lebih < 11 lebih goin' back 2 hotel to check-out..g airport ngan dihantar transport hotel...lunch kt langkawi airport & lepak2 jap..naik flight dlm kul 1.25pm...sepanjang pjalanan balik Baby AL x tdo langsung..aduh!!tsgtla active nyer lam flight tu macam flight tu dia yg punyer...sabar jer lah..kejap nak duduk ngan mama..kejap ngan papa..kejap2 nak duduk sendiri..nasib baik seat sebelah papa kosong, so dptlah alief duduk..maklumlah seat alief kan dibyr atas riba mama..ALHAMDULILLAH..selamat sampai & kami tunggu my sis dtg jemput..anyway enjoy d'pics (bla upload baru perasan gambar x byk snap..belasah jerlah)........Tunggu utk Aidilfitri punya edition ok..SELAMAT HARI RAYA & MAAF ZAHIR BATIN..


Wednesday, 5-Sep-2007 13:55 Email | Share | | Bookmark
Day II..Langkawi Island

nak g breakfast..jauh jugak bjalan..alief suka lah
alief tgklah kamera...
wif mama..mendung kat belakang tuh..
View all 12 photos...
sambung lagi citer bercuti ke langkawi..

kitaorang bgn awal gak ler dlm kul 6.30am..nasib baik alief bgn awal jugak..jadi trus siap2..g breakfast kat hotel..tetiba ujan lak..hmm..naik bilik balik ..dalam kul 9.30am ujan dah reda trus snap2 gambar kat tepi pantai (porto mailai area) & trus mulakan plan jalan2.memula g pekan kuah sbb papa nyer driving license expired semalam,so today renew kat postoffice di bgn LADA..after that masuk langkawi shopping mall,tapi tak beli benda pun coz byk kedai masih tutup.than we decide ke dataran lang utk amik2 gambar..sepanjang kat situ Baby AL mengamuk sbb nak main air pancut kat situ..(laa.. dia ingat tu swimmin'pool),sabar jelah..ujan dah rintik2 lagi, terus masuk keta dan g cari Idaman Suri (duty free shop yg byk jual pinggan+mangkuk+choc&lain2 yg sewaktu dgnnya)..byak beli sudu sbb mak kirim..pehtu g mahsuri tomb,lunch kat warung tok mat(sebelah kg tok senik resort) dan duduk dekat 2jam sebab ujan lebat..after dah reda singgah kedai jual minyak gamat..dan terserempak plak ngan eizlan yusof (ala..pelakon tu) tgh shooting..peh2 trus gi underwater lak+d'zon(dutyfree mall)..kuwar dr tmpt tu ujan lebat..so,balik hotel..rehat..mlm diner kat hotel (free) dan kuwar jap utk cari souvenir..alief pun tetido lg dlm keta..dh dpt brg trus balik hotel...end of day 2..enjoy d'pics


Sunday, 2-Sep-2007 10:34 Email | Share | | Bookmark
Baby AL..Edisi: Holiday ke Langkawi..1st day

Hepinyer dia..ni di LCCT
Anak papa..
mama+papa posing..tapi alief tido..
View all 9 photos...
[size=7]Pd 27-29ogos, mama+papa amik cuti nak bawak alief holiday kat langkawi.booking tiket dah lama since mac lagik..akhirnya holiday plan tu menjadi jugak..ok lah ni story mory sepanjang membawa si kecil ni ke langkawi island (LI)..we all bertolak from LCCT kul 11.25pg & sampai dlm 12.25tgh..kuwar airport jer dah ada transport menunggu utk ke hotel..mama book 3d2n package kat awanaporto..sangat berbaloi..
check -in lambat la pulak dlm kul 3pm,so we decide to rent a car dan terus menuju ke destinasi pertama....NAIK CABLE CAR..memula mama rasa ok jer, tapi semasa dlm kabel car tu..hehe,rasa cam tak berani nak sertai fear factor..ahaks..alhamdulillah,cuaca pun ok..after turun,kitaorg balik hotel,check-in..solat+mandi dan terus ke pekan kuah..tak kuwar keta pun cuma round2 jer..alief pun dah tido dlm keta so, mama+papa tapau food jer utk diner dan mkn kat hotel...END OF DAY ONE..enjoy d'pics
[/size]


Wednesday, 15-Aug-2007 13:55 Email | Share | | Bookmark
BabyAL...Edisi Jalan2 ke Melaka

kt banguna kaler merah tu..x ingt nama..alief cam lost jerk..
00:00
ngan mama..panasnyer
00:00
ngan mama&papa
00:00
View all 7 photos...
On 12th Aug, mama+papa bawa alief g melaka.actually together juga dgn mak long dan makusu alief (side mama)..makusu alief dpt free voucher di paradise malacca utk 2D1N, so amik kesempatan utk jln2 kat sini,lgpun papaAlief tak penah jln2 kat melaka bandaraya bersejarah kan..sian papa..tp ada insiden yg haru dan buat mama trauma sampai today,semasa kt tmn mini malaysia..alief injured sbb jatuh, luka+bleeding kt kepala..terus bwk g pantai puteri.sib baik doctor 'glue' jer, kalau kena jahit mama yg takut..tapi alief relax jer..lepas meraung kat mini malaysia, kat hospital boleh berlari-an ngan cousin2 dia..alief..alief..anyway,enjoy d'pics


Tuesday, 31-Jul-2007 13:51 Email | Share | | Bookmark
Baby AL..Edisi mandi manda

 
Kalau balik kg papa, mesti kena pegi kat sini..view cantik dan alief mmg suka sgt mandi kat sini..


[<<  <  [1]  2  3  4  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net